قیمت بیت کوین از پیش‌بینی مدل انباشت به عرضه رسید

قیمت بیت کوین از پیش‌بینی مدل انباشت به عرضه رسید

مدل انباشت به عرضه (S2F) همواره یکی از مهمترین مدل‌های پیش‌بینی قیمت بیت کوین در سال‌های اخیر بوده است. این در حالی است که نوسانات اخیر قیمت این ارز دیجیتال باعث شده است تا شاهد یکی از بزرگترین واگرایی‌ها از این مدل از ابتدای سال ۲۰۱۹ تا به حال باشیم. بیت کوین عرضه محدود دارد که همه از آن اطلاع دارند و این ویژگی بسیار خوبی است. از آنجا که عرضه مشخص است، تقاضا قیمت را بالا و پایین می‌برد.

قیمت بیت کوین از پیش‌بینی مدل انباشت به عرضه متمایل شده است

قیمت بیت کوین از پیش‌بینی مدل انباشت به عرضه متمایل شده است

به گزارش کوین دسک، طبق مدل انباشت به عرضه،‌ قیمت بیت کوین در بازه زمانی فعلی باید در محدوده ۷۷,۹۰۰ دلار باشد. با این حال، هر واحد بیت کوین در حال حاضر در محدوده ۳۴,۰۰۰ دلار معامله می‌شود و با اوج ۶۴,۸۲۹ دلاری خود که در ماه آوریل (فروردین) ثبت شد، فاصله زیادی دارد.


پلن‌بی (PlanB)، خالق مدل انباشت به عرضه، در توییت اخیر خود با اشاره به وضعیت فعلی قیمت بیت کوین اعلام کرد که در حال حاضر انحراف قیمت پیش‌بینی‌شده مدل و قیمت فعلی به بیشترین حد خود در دو سال اخیر رسیده است. او در ادامه اعلام کرد که ۶ ماه آینده نقشی «تعیین‌‌کننده» در تأیید یا رد این مدل ایفا می‌کند.


مدل انباشت به عرضه معمولاً در بازارهایی نظیر طلا و نقره کاربرد دارد. از این کالاها عموماً به‌عنوان ذخیره ارزش یاد می‌شود و روی کاغذ ارزش‌شان در بلندمدت به‌دلیل کمیابی و جریان کم حفظ می‌شود.ایده اصلی پشت این مدل آن است که عرضه کم باعث می‌شود این کالا به‌عنوان «پول سخت» شناخته شود. در واقع آنها نقطه مقابل دلار و عرضه بالای آن هستند؛ در طول دوره شیوع کرونا و به‌ویژه ماه مارس ۲۰۲۰ (اسفند ۹۸)، دولت آمریکا تریلیون‌ها دلار در قالب طرح‌های حمایتی چاپ و وارد چرخه اقتصادی کرد. این کشور اوایل قرن ۲۱ هم در اقدامی مشابه، میلیاردها دلار را وارد چرخه کرده بود.


طرفداران بیت کوین، این ارز دیجیتال را «طلای دیجیتال» می‌نامند و مدل انباشت به عرضه را برای پیش‌بینی قیمت آن مناسب می‌دانند. تولید بیت کوین هزینه‌بر است و از آنجا که دارای محدودیت عرضه ۲۱ میلیون واحدی است، می‌توان آن را یک کالای کمیاب توصیف کرد.


عرضه بیت کوین هر چهار سال یک بار و توسط مکانیزمی به نام هاوینگ نصف می‌شود؛ این یعنی با هر هاوینگ، تعداد بیت کوین‌هایی که هر ده دقیقه وارد چرخه می‌شوند، نصف می‌شود.


پنترا کپیتال (Pantera Capital) که یک صندوق پوشش ریسک است و با تمرکز بر حوزه ارزهای دیجیتال فعالیت می‌کند، ماه آوریل سال ۲۰۲۰ میلادی با تکیه بر مدل انباشت به عرضه بیت کوین اعلام کرد که قیمت این ارز دیجیتال تا ماه اوت (مرداد) سال ۲۰۲۱ به ۱۱۵۰۰۰ دلار خواهد رسید. پلن‌بی هم در همان زمان در پستی اعلام کرد قیمت بیت کوین تا سال ۲۰۲۴ به ۲۸۸,۰۰۰ دلار خواهد رسید.


بایننس آکادمی هم در پستی می‌نویسد:

برای اساس این مدل [انباشت به عرضه]، قیمت بیت کوین با گذشت زمان جهش قابل‌توجهی را تجربه می‌کند؛ چراکه نرخ انباشت به عرضه به‌صورت مداوم در حال کاهش است.


باید دقت داشت که این مدل، به‌شدت بر این فرض متکی است که کمیابی بیت کوین باید محرک قیمت آن باشد که نمی‌توان گفت همواره درست است. موریس در این باره می‌گوید:

مدل انباشت به عرضه [بیت کوین] با استناد بر دو هاوینگ قبلی ارائه شده است. با احتیاط موافق این مسئله هستم که هاوینگ ممکن است باعث افزایش دو برابری قیمت بیت کوین شود؛ چراکه فشار فروش ماینرها هم نصف می‌شود.