سقوط قیمت بیت‌کوین به زیر ۴۲ هزار دلار

سقوط قیمت بیت‌کوین به زیر ۴۲ هزار دلار

قیمت بیت‌کوین به عنوان محبوب‌ترین ارز رمزنگاری شده، تحت تاثیر نوسانات وال استریت به سمت تشدید سیاست‌های پولی فدرال رزرو در مقابل رمزارزها و وقایع قزاقستان که دومین کشور بزرگ استخراج کننده بیت‌کوین در جهان است، به پایین ترین سطوح معاملاتی خود سقوط کرد.به گزارش کوین دسک، در حال حاضر بیت کوین در محدوده ۴۱,۸۰۰ دلار نوسان می‌کند و قیمت در ۲۴ ساعت گذشته تقریباً بدون تغییر بوده است. جریانی که بازار در هفت روز گذشته تجربه کرد، طولانی‌ترین روند نزولی قیمت از تاریخ ۴ اوت ۲۰۱۸ (۱۳ مرداد ۹۷) است و آخرین بار که قیمت به زیر سطح ۴۰,۰۰۰ سقوط کرد به سپتامبر (شهریور) سال ۲۰۲۱ باز می‌گردد؛ حرکتی که در ادامه با جهش بیت کوین به اوج تاریخی ۶۹,۰۰۰ دلاری همراه بود.

بیت کوین برای هفتمین روز متوالی سقوط کرد؛ طولانی‌ترین روند نزولی از سال ۲۰۱۸

بیت کوین برای هفتمین روز متوالی سقوط کرد؛ طولانی‌ترین روند نزولی از سال ۲۰۱۸

یت‌کوین در حالی در هفته جاری شاهد کاهش ارزش ۱۴ درصدی بوده است که سایر دارایی‌های رمزنگاری شده نیز از این روند کاهشی در امان نبوده اند. معامله اتریوم نیز در روندی کاهشی به حدود سه هزار دلار به ازای هر توکن رسید. در این گزارش آمده است، برنامه‌های بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) برای مقابله احتمالی با تورم فزاینده باعث فروش قابل توجه دارایی‌ در بازارهای سهام و به دنبال آن کاهش قیمت پر طرفدارترین رمز ارزها یعنی بیت‌کوین و اتریوم شده است.


دقایقی پس از انتشار صورت جلسه آخرین نشست بانک مرکزی آمریکا در روز چهارشنبه، که احتمال افزایش زودتر و سریع‌تر از حد انتظار نرخ سود بانکی را مشخص کرد، ارزهای دیجیتال تحت فشار قرار گرفتند. فدرال رزرو در مارس ۲۰۲۰ و در واکنش به عمیق‌ترین رکود اقتصادی نیم قرن اخیر که در پی همه‌گیری کرونا رخ داد، نرخ بهره را نزدیک به صفر کاهش داد و سیاست انبساطی پولی را از طریق خرید گسترده اوراق قرضه آغاز کرد. سرمایه‌گذاران بازارهای مالی انتظار دارند که فدرال رزرو در ماه مارس افزایش نرخ بهره را آغاز کند. برداشت آن‌ها از صورتجلسه بانک مرکزی آمریکا این است که مبارزه با تورم به اولویت مهم‌تر این نهاد پولی در مقایسه با کمک به رونق بیشتر اقتصادی بدل شده است.


قزاقستان نیز پس از ایالات متحده دومین کشور بزرگ استخراج بیت کوین است. استخراج بیت‌کوین در این کشور به ویژه از ماه می و زمانی که همسایه جنوبی آن یعنی چین تصمیم گرفت به دلیل بالا بودن مصرف انرژی پروسه استخراج بیت‌کوین، ماینرهای ارز دیجیتال را از داخل سرزمین اصلی خارج کند، رونق قابل توجهی گرفت. این در حالی است که اعتراضات داخلی در این کشور سبب شد تا روز جمعه، اینترنت برای مدتی طولانی از دسترس خارج و انجام تراکنش‌ها غیرممکن شود.


به گزارش کوین دسک، در حال حاضر بیت کوین در محدوده ۴۱,۸۰۰ دلار نوسان می‌کند و قیمت در ۲۴ ساعت گذشته تقریباً بدون تغییر بوده است. جریانی که بازار در هفت روز گذشته تجربه کرد، طولانی‌ترین روند نزولی قیمت از تاریخ ۴ اوت ۲۰۱۸ (۱۳ مرداد ۹۷) است. آخرین بار که قیمت به زیر سطح ۴۰,۰۰۰ سقوط کرد به سپتامبر (شهریور) سال ۲۰۲۱ باز می‌گردد؛ حرکتی که در ادامه با جهش بیت کوین به اوج تاریخی ۶۹,۰۰۰ دلاری همراه بود. پس از انتشار صورت‌جلسه بانک مرکزی آمریکا در هفته گذشته، وضعیت بازار آشفته شد. از متن صورت‌جلسه فدرال رزرو می‌توان این‌گونه برداشت کرد که مقامات بانک مرکزی آمریکا به‌دنبال راهکارهایی جدی‌تر برای مقابله با تورم بی‌سابقه موجود در آمریکا هستند؛ آن هم در شرایطی که نرخ تورم در آمریکا به بالاترین سطح خود در ۴۰ سال گذشته رسیده است.


بسیاری از سرمایه‌گذاران گفته‌اند بیت کوین در سال‌های اخیر و به‌دنبال آشفتگی شرایطی اقتصادی پس از همه‌گیری ویروس کرونا، از سیاست‌های پولی تورم‌زای بانک مرکزی بهره برده است. از جمله این سیاست‌های تورم‌زا می‌توان به چاپ ۴ تریلیون دلار جدید برای کمک به بازارهای سنتی آسیب‌دیده اشاره کرد. بنابراین، دگرگون‌شدن این سیاست‌ها می‌تواند به‌عنوان بادی در خلاف جهت رشد قیمت بیت کوین در نظر گرفته شود. باوری میان فعالان بازار وجود دارد مبنی بر اینکه معاملات بیت کوین شبیه به سرمایه‌گذاری در دارایی‌های پرخطر مانند سهام شرکت‌های حوزه فناوری است و تغییر سیاست‌های بانک مرکزی می‌تواند در مجموع میل سرمایه‌گذاران به مشارکت در بازارهای پرخطر و با بازدهی بالا را کم کند.


یکی از تحلیل‌گران صرافی ارز دیجیتال کوین بیس، جمعه هفته گذشته در گزارشی نوشت:

احساس بلاتکلیفی‌ای که از عوامل کلان اقتصادی نشئت گرفته است، می‌تواند به کاهش نسبی اطمینان سرمایه‌گذاران منجر شود.

سؤال اصلی اما این است که بیت کوین چه زمانی و در کجا کف قیمتی خود را تجربه می‌کند؟


اختلاف قیمت با اوج تاریخی ۶۹,۰۰۰ دلاری، روز جمعه به ۳۵ درصد رسید. این در حالی است که فاصله قیمت از اوج تاریخی در جریان چرخه‌های نزولی قبلی به نزدیکی ۸۰ درصد هم رسیده و ماه‌ها زمان برده است تا بازار بتواند موقعیت خود را مجدداً بازیابی کند. برخی از معامله‌گرانی که همیشه احساساتی صعودی دارند، معتقدند که بازار همچنان در ابتدای یک روند صعودی گسترده است و از سوی دیگر، تحلیل‌گران مؤسسه تحقیقاتی فاند استارت (FundStrat) گفته‌اند قیمت تا رسیدن به سطح ۳۹,۷۵۰ دلار، در میان‌مدت حمایت قدرتمند دیگری پیش روی خود ندارد؛ تقریباً همان محدوده ‌ای که قیمت در ماه سپتامبر (شهریور) از آن پایین‌تر نرفت.